علت ریزش ناگهانی مو


بررسی علت ریزش ناگهانی مو در مردان و زنان

یکی از شایع ترین اختلالاتی که متخصصان در کلینیک های کاشت و مراقبت از مو با آن سروکار دارند تشخیص علت ریزش ناگهانی مو (که با اصطلاح پزشکی آلوپسی نیز شناخته می شود) و درمان آن است. ما موهای خود را به دلایل متعددی از دست می دهیم؛ البته باید توجه داشت که طبیعی است که روزانه مقدار معینی از موها ریخته شود اما نگرانی زمانی ایجاد می شود که موها به میزان قابل توجهی بیشتر از حد معمول و یا به طور ناگهانی دچار ریزش شود.

برای مقابله با حالت فوق دانستن علت ریزش ناگهانی مو بسیار مهم است اما با وجود تعدد عوامل مؤثر بر اختلال فوق تشخیص کمی دشوار و گاهی گمراه کننده می شود. در چنین مواقعی مراجعه به کلینیک های پوست و مو و کمک گرفتن از متخصصان این حوزه مؤثرترین اقدامی است که می توان انجام داد. در بسیاری از موارد، ریزش مو را می توان با موفقیت درمان کرد یا اقدامی برای جلوگیری از ریزش بیشتر موها انجام داد. کلید دستیابی به نتایج، دانستن علت ریزش ناگهانی مو است. هرچه زودتر علت را بیابیم، نتیجه بهتری خواهیم داشت یا به عبارت دیگر هرچه موهای کمتری از دست برود، درمان (یا پیشگیری) موفقیت آمیزتر است.

طی چند سال گذشته متخصصان پوست و مو با بررسی افرادی که دچار ریزش ناگهانی مو شده اند، دریافتند که علت ریزش ناگهانی مو تأثیر گرفته از چند عامل پرتکرار است که در ادامه این مقاله به معرفی و ارائه شرح مختصر آن ها خواهیم پرداخت.

 ریزش موی ارثی شایع ترین علت ریزش ناگهانی مو  در افراد

هم مردان و هم زنان دچار این نوع ریزش مو می شوند که شایع ترین علت ریزش ناگهانی مو در سراسر جهان است. در مردان به آن ریزش مو با الگوی مردانه می گویند و خانم ها دچار ریزش موی زنانه می شوند. صرف نظر از اینکه در مردان یا زنان ایجاد شود، اصطلاح پزشکی آن آلوپسی آندروژنیک است. به این معنی که ژن هایی را به ارث برده اید که باعث کوچک شدن فولیکول های مو و در نهایت توقف رشد موها می شود.

در زنان، اولین علامت قابل توجه ریزش موی ارثی معمولاً نازک شدن کلی موها یا پهن شدن خط جداسازی موها از هم است. هنگامی که مردی دچار ریزش موی ارثی می شود، اولین علامت اغلب عقب نشینی خط مو یا کچلی در بالای سر است.

تشخیص علت ریزش ناگهانی مو و درمان آن می تواند به توقف یا کند شدن ریزش مو و همچنین رشد مجدد موها کمک کند. هرچه درمان زودتر شروع شود، نتیجه بهتری حاصل خواهد شد. در این حالت بدون درمان ریزش موها بی وقفه ادامه می یابد.

زمانی که سیستم ایمنی به مقابله با مو ها می پردازد

آلوپسی آره آتا بیماری است که وقتی سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله می کند (آنچه موها را در جای خود نگه می دارد) باعث ریزش مو می شود. زمانی که علت ریزش ناگهانی مو بیماری آلوپسی آره آتا باشد ممکن است شخص موهای خود را در هر نقطه از بدن از جمله پوست سر، داخل بینی، مژه یا ابروها و حتی گوش خود از دست بدهد.

پس از رفع این اختلال با کمک متخصصان پوست و مو، اگر موها به تنهایی رشد نکرد، درمان های جانبی می تواند به تحریک رشد مجدد کمک کند.

ریزش ناگهانی مو ها پس از درمان سرطان

در صورت دریافت شیمی درمانی یا انجام پرتودرمانی در ناحیه سر یا گردن، ممکن است فرد در عرض چند هفته پس از شروع درمان، تمام (یا بیشتر) موهای خود را از دست دهد. موها معمولاً طی چند ماه پس از اتمام شیمی درمانی یا پرتودرمانی رویش مجدد پیدا می کنند. متخصصان پوست می توانند داروهایی را برای کمک به رشد سریعتر موها ارائه دهند. همچنین استفاده از کلاه خنک کننده قبل، حین و بعد از هر جلسه شیمی درمانی ممکن است به جلوگیری از ریزش مو کمک کند.

تأثیر زایمان، بیماری یا سایر عوامل استرس زا بر ریزش ناگهانی مو

چند ماه پس از زایمان، بهبودی از بیماری یا عمل جراحی، امکان دارد موهای بیشتری در برس یا روی بالش مشاهده شود. این امر همچنین می تواند پس از یک دوره استرس زا در زندگی نیز اتفاق بیفتد.

در صورتی که علت ریزش ناگهانی مو عوامل مذکور باشد، پس از رفع استرس و تنظیم دوباره بدن اکثر مردم می بینند که موهایشان طی 6 تا 9 ماه دوباره حالت طبیعی خود را به دست می آورند. البته درمان های جانبی نیز می توانند در تسریع این روند مؤثر باشند.

مراقبت غیراصولی از مو ها

مو نیز مانند پوست و چشم ها به سبب در مواجهه قرار گرفتن با عوامل محیطی نیاز به مراقبت های خاص خود را دارد. مراقبت غیر اصولی از مو ها مخصوصا پس از رنگ کردن آن ها می تواند باعث ضعف و ریزش مو شود. باید توجه داشت که مراقبت از مو در افراد مختلف، با توجه به ویژگی های جسمی و سبک زندگی آن ها متفاوت است بنابراین مشورت با متخصصین بهترین راه مراقبت از مو ها به شمار می رود.

تأثیرات عدم تعادل هورمونی در ریزش مو

یکی از علل شایع این عدم تعادل سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است. این اختلال در ضمن ایجاد کیست در تخمدان زنان، با علائم و نشانه های دیگر نظیر ریزش مو همراه می شود. همچنین قطع برخی از انواع قرص های ضد بارداری می تواند باعث عدم تعادل هورمونی موقت شود. اگر علت ریزش ناگهانی مو عدم تعادل هورمونی باشد، تنها راه مقابله با ضعف و یا ریزش مو کمک گرفتن از متخصصان است. باید توجه داشت که درمان های خانگی در این نوع اختلال اغلب به وخیم تر شدن آن می انجامد.

بیماری های عفونی نیز می تواند منجر به ریزش مو ها شود

عفونت پوست سر می تواند منجر به ایجاد پوسته و گاهی التهاب در پوست سر بشود. در این حالت نقاط سیاه و سفید کوچک روی پوست سر قابل مشاهده است که این‌ها در واقع ریشه های مو هستند. در نتیجه عفونت پوست سر، برخی از افراد ممکن است دچار طاسی کامل شوند که تنها از طریق کاشت مو قابل برطرف شدن است. اما درمان به موقع می تواند عفونت را از بین ببرد. پس از برطرف شدن علت ریزش ناگهانی مو، موها تمایل به رشد دارند.

تأثیرات اختلالات تیروئیدی و کمبود مواد معدنی بر ریزش مو

یکی از نشانه های بروز مشکلات تیروئیدی ابتدا نازک شدن موها و سپس مشاهده توده های مو هنگام برس کشیدن است. در این گونه موارد درمان بیماری تیروئید می تواند ریزش مو را معکوس کند.

همچنین کمبود استفاده از بیوتین، آهن، پروتئین یا روی در سبد غذایی نیز می تواند از علت های ریزش ناگهانی موها باشد. متقابلاً وقتی بدن فرد به اندازه کافی از مواد مغذی از دست رفته دریافت کند، موها می توانند دوباره رشد کنند. منتها باید توجه کرد مصرف خودسرانه موارد فوق و یا مصرف مقادیر زیادی ویتامین A یا سلنیوم سمی است و خود آن نیز می تواند علت ریزش ناگهانی مو در فرد باشد.

خیر نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهدسته بندی هاعلاقه مندی هاحساب
جستجو
enemad-logo
ارتباط با ما